A tökéletes ZABPALACSINTA - egészséges, gyors és mennyei!

3_palcsinta_640x427.jpg

Hozzávalók:

  • 1,5 bögre zabpehely
  • 2,5 dl tej ( bio vagy növényi)
  • 2 tojás
  • 4 kanál zabpehely liszt
  • 3 kanál méz
  • vanília kivonat
  • vaj

A tejbe beáztatjuk a zabpelyhet, majd amikor megszívta magát, pépesítjük. (villával is elegendő)
Hozzáadjuk a tojást, a zabpehelylisztet, a mézet és a vaníliát, majd összekeverjük.

A vajat a serpenyőben megolvasztjuk és kis kerek masszát teszünk bele, majd lassú tűzön, mindkét oldalát pár percig sütjük.  Lekvárral, mézzel, gyümölccsel tálalható.

( Megjegyzés: a zabpehely /bio/ teljesen természetes alapanyag, semmi hozzáadott színezék, vagy mesterséges tartósítószer nincs benne. Nagy mennyiségű B1, B2, B3, B6 és K-vitamint is tartalmaz. Fogyasztása kiváló hatással van a szervezetre.  )