A tökéletes ZABPALACSINTA - egészséges, gyors és mennyei!
Hozzávalók:
- 1,5 bögre zabpehely
- 2,5 dl tej ( bio vagy növényi)
- 2 tojás
- 4 kanál zabpehely liszt
- 3 kanál méz
- vanília kivonat
- vaj
A tejbe beáztatjuk a zabpelyhet, majd amikor megszívta magát, pépesítjük. (villával is elegendő)
Hozzáadjuk a tojást, a zabpehelylisztet, a mézet és a vaníliát, majd összekeverjük.
A vajat a serpenyőben megolvasztjuk és kis kerek masszát teszünk bele, majd lassú tűzön, mindkét oldalát pár percig sütjük. Lekvárral, mézzel, gyümölccsel tálalható.
( Megjegyzés: a zabpehely /bio/ teljesen természetes alapanyag, semmi hozzáadott színezék, vagy mesterséges tartósítószer nincs benne. Nagy mennyiségű B1, B2, B3, B6 és K-vitamint is tartalmaz. Fogyasztása kiváló hatással van a szervezetre. )