Túrós csusza - egészségesebben
4 főre - 1900 Ftból - 30 perc alatt
Mindenki ismeri, mindenki imádja. De most egy fokkal egészségesebben és egy kicsit másképp készítjük. De így is pont ugyanolyan tökéletesen "tökjó" !
Amire szükségünk van:
- egy zacsi teljes kiőrlésű csuszatészta
- sovány tehéntúró
- 1 nagy joghurt és 1 doboz tejföl
- 2,3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj,só (himalája),bors
- kizárólag termelőtől vagy piacon vásárolt házi szalonna
1 doboz sör. ( Igen, ez megint csak magunknak, hogy könnyebb legyen a főzés )
Előjáték:
Kibontjuk a sört és egy guszta pohárba kiöntve megtartjuk a minőség-ellenőrzését. Utána előkészítjük a hozzávalókat, és minden moshatót megmosunk.
1. menet:
A felforralt enyhén megsózott vízben a tésztát kifőzzük. Míg a csuszáink főnek, a szalonnát felkockázzuk, és kevés olívaolajon őket is megpirítjuk. (Itt már jó ha előmelegítjük a sütőt, 180C-on)
2. menet:
Ha kész, a tésztát leszűrjük és egy jénai tálba tesszük, a szalonnának a felét hozzákeverjük, sőt, pár kanállal az olívaolajos-zsíros léből is keverünk hozzá, amiben a szalonnáink süldögéltek. A szalonna másik felét egy kis tálkába tesszük.
3. menet
A fokhagymákat összenyomizzuk és elkeverjük a joghurttal, enyhén sózzuk, borsózzuk, majd összekeverjük a jénaiban lévő szalonna-tészta kombóval, és kb. 10 percre betesszük a sütőbe.
Levezetés:
Ha készen van, tálaláskor a tetejét még megszórjuk a félretett kis szalonna darabokkal, tejföllel és a soványka tehéntúróval.
Egészségesebb tészta, túró, a szalonnáról pedig tudjuk, hogy házi, és nem valami lejárt szavatosságú bolti buzzancs. A fokhagyma pedig nemcsak köztudottan a szervezetünknek tesz jót, hanem fantasztikusan jó ízt ad a kajának. Főleg, ha az igazán magyaros.
#Naeztkapdbe#Jóóóétvágyat#