Bulgur csirkehusi fokhagymás öntettel

4 főre - 2000 Ftból - 45 perc alatt


Egészséges - gyors - olcsó - és baromi könnyű elkészíteni: ez a bulgur csirkehusi fokhagymás öntettel. 

csirkebulgur.jpg


Amire szükségünk van:

- csirkemellfilé
- fűszerek ( himalája só, bors)
- olívaolaj

-bulgur ( elég a zacsi felét felhasználni, a másik jó lesz későbbre) 
- 2-3 paradicsom
-1 kígyóuborka
-1 lilahagyma

- natúr krémjoghurt ( krém nélkül is tök jó lesz)
- 2-3 gerezd fokhagyma

1 doboz sör. Ha valaki nem szereti a sört, lehet bor is, tea vagy víz. A lényeg, hogy közben igyunk is valamit. Mi a sörre szavazunk. 

Előjáték:
Megbontjuk a sört és előkészítünk minden hozzávalót.
1. menet:
Megmossuk a csirkemellet, majd felkockázzuk. ( ha valaki csíkpárti, csíkozhatja is) Befűszerezzük ízlés szerint, és hagyjuk kicsit békében. 
2. menet:
A bulgurt megfőzzük. ( Lábosba öntjük, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, picit sózzuk, kb 10-15 perc alatt készre főzzük, néha megkeverjük. Teszünk rá egy fedőt míg kihűl, és megvárjuk míg az összes vizet beszívja)
3. menet:
Míg a bulgur készül, a paradicsomot, lilahagymát és az ubit megmossuk, felkockázzuk. Közben kevés olívaolajon a kipihent csirkénk melleit szépen megsütjük. ( és ne felejtsük el a folyadékpótlást szervezetünk számára)
4.menet:
Ha kész a csirke, a bulgur, és a zöldségeink, akkor az egészet szépen összeköltöztetjük egy nagy tálba, óvatosan összekeverjük őket. 
Levezetés: 
A 2-3 gerezd fokhagymát összenyiffantjuk a nyomóval, és egy kevés só társaságában a krémjoghurttal elkeverjük és szépen az elkészült csirkebulgur mellé tálaljuk.
Az utolsó csepp sörünket pedig még a mosogatás előtt elfogyasztjuk.
#Naeztkapdbe#Jóóóétvágyat#